Vlaamse Verkeersveiligheidsprijs

VVP_Roos_2021_VVP_2019_CMYK_KLEUR

De Vlaamse Verkeersveiligheidsprijs reiken we elk jaar opnieuw uit. De deelnemers van het Vlaams Congres Verkeersveiligheid kiezen op de dag zelf wie van de 3 genomineerden het mooiste project heeft. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de plenaire opening.

Schoolomgeving Langelede wint de VVP21!

De deelnemers van het VCV21 stemden op 16 maart 2021 op hun favoriet project. Het was nagelbijten voor de 3 genomineerden (PZ Brasschaat, de schoolomgeving aan de Langelede en de PZ Gent), maar uiteindelijk kwam de schoolomgeving aan de Langelede als trotse winnaar uit de bus.

De Langeledeschool ging samen met de Voetgangersbeweging, de gemeente Wachtebeke en de provincie Oost-Vlaanderen aan de slag met de LaMA-methodiek. Doel: een kindvriendelijke schoolomgeving met ruimte voor duurzame mobiliteit, groen, beweging en ontmoeting.


Genomineerd: gemeente en PZ Brasschaat

De gemeente Brasschaat sloeg de handen in elkaar met de politie met de campagne ‘Allemaal VIB’ om verkeersveiligheid op een originele manier onder de aandacht te brengen. VIB verwijst naar ‘Verkeersveilig in Brasschaat’ en ‘Very Important Brasschatenaar’ en bundelt alle infrastructurele en sensibiliserende acties die de gemeente deze legislatuur wil uitrollen.


Genomineerd: PZ Gent

Het circulatieplan in Gent zorgde voor een enorme diversiteit aan weggebruikers. Uit de klachtenopvolging bleek dat dit tot nieuwe verkeersconflicten leidde. Daarom ging de Politiezone Gent op zoek naar hoe ze haar traditionele handhaving kon heroriënteren naar een flexibelere aanpak gebaseerd op objectieve data.

We gebruiken cookies op deze website om jouw gebruikerservaring te verbeteren.
Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord. Meer informatie